Work in progress

Usein on vaikeaa huomata sitä hetkessä, jos ei ole kyse kovin konkreettisesta asiasta. Tuntuu, kuin mikään ei muuttuisi. Niin kuin kaikki junnaisi paikallaan, sama levy päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Olisi niin paljon mukavampaa, kun ”kaikki tänne heti nyt” toimisi. Mutta mitä se kaikki sitten on?

Aamusta tulee ilta ja illasta aamu, prosessointi on niin vaivihkaista, että siitä ei oikein saa kiinni. Jokin tekee työtään uutterasti ja niin pienten muutosten kautta, että läpimenemisen tai kehittymisen huomaa vasta, kun se on jo valmis tai ainakin valmiimpi. Jonain päivänä saattaa herätä ajatukseen, jossa päivittelee sitä, miten jokin asia on kuin itsestään jossain taustalla muuttanut muotoaan, tai siihen suhtautuminen on. Missä välissä se tapahtui?

Meille puhutaan siitä, miten pitää osata luottaa prosessiin, antautua virran vietäväksi ja katsoa minne se kuljettaa. Meidän aivomme haluaisivat kuitenkin jotakin konkreettista, jotain mitä voi käsitellä, jotain mitä voi määritellä ja jonka kautta pystymme näkemään tuloksia, edes jonkinlaisia.
Oletko ikinä kokeillut mitä tapahtuu, jos annat mielessäsi ajatuksen sellaiselle asialle, joka siinä hetkessä voi tuntua mahdottomalta tai kaukaiselta? Jos leikittelet hetkellisesti mielikuvalla, että joku asia olisi toisin tai siten, miten haluaisit sen olevan.

Tee testi.
Nosta tietoiseen mieleesi joku asia, johon haluaisit muutosta. Se voi olla konkreettinen isompi tai pienempi asia, tai vaikka joku ajatus, joka sinulla on olemassa johonkin tiettyyn asiaan tai aiheeseen liittyen.
Ajattele sitä, miten toivoisit tai haluaisit tuon asian olevan, ei tarvitse tehdä muuta. Älä pakota tai tee mitään toimia, jos ei siltä tunnu, vain tietoinen ajatus, neutraalina.
Jos muistat, niin harjoita tätä esimerkiksi kuukauden verran. Muista katsoa taaksepäin, kun olet tehnyt testisi. Tapahtuiko mitään? Mistä lähdit ja minne päädyit? Muuttuiko haluamasi asia kenties matkalla, oivalsitko, että minkään ei tarvitsekaan muuttua?

Kaikki ne tietoiseen mieleesi tuomat pienenpienet hetket tekevät työtä sinun puolestasi, ne tekevät työtä ja prosessia sinun mielesi ulottumattomissa. Ja ne katalat tekevät sen niin, että mielesi ei pääse sitä kunnolla sabotoimaan, koska muutos tapahtuu niin hitaasti. Elämä virtaa koko ajatuksesi tai tahtotilasi läpi ja muokkaa sitä, niin kuin vesi muokkaa kiveä. Näet muutoksen vasta pitkän ajan päästä ja havahdut siihen ehkä vasta sitten, kun jälleen annat asian nousta tietoisuuteen asti ja alat ymmärtää, miten prosessi eteni, vaikka sinusta on tuntunut, että mikään ei muutu tai edisty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *