Tule kanssani hetkeen

Hengitä vain, sisään ja ulos, sisään ja ulos.

Huomaan, miten hengitys jää viipyilemään rintarangan kohdalle, siinä missä pallean pitäisi olla pehmeä, on jotain ihan muuta. Hengitys kulkee, se tuntuu vaikealta, mutta se ei haittaa. Niin kuin jokin pitäisi kiinni, ei päästäisi sitä kulkemaan vapaasti.  Jatkan silti vain hengittämistä, olemista, se on ainoa asia, jolla on merkitystä juuri nyt.

Kutsun häntä mukaan, hän on hieman ylikierroksilla, en tiedä miksi. Tuulinen sää, pimeys, asioita eri paikoissa, pienikin muutos voi riittää.
Mietin hetken tunnetta palleassani ja totean, että olen kai itsekin vähän tukossa. Mutta silti, vain hengitän, sisään ja ulos.
Hän tuo päänsä ihan viereeni, turpa miltei koskettaa hartiaani. Pysähdys ja hengitys, tiedostan ja tunnen miten hän tulee siihen olemaan, hengittämään.

Kunnes jokin vie huomion, se karkaa niin helposti. Mutta ei sillä ole väliä, kutsun uudelleen. Tule tänne kanssani, tule hengittämään, olemaan.
Hän laskee jälleen päätänsä, pikkuhiljaa se laskeutuu jälleen, pää on ihan oman pääni vieressä. Se osuu minuun vain vähän, juuri sopivasti. Sen verran, että siinä on turvallista, olla lähellä ja levätä. Olla omassa kehossaan läsnä. Pää painuu alemmas jälleen pienin askelin, hengityksen mukana, silmä kohtaa oman silmäni. Siinä me olemme, yhdessä kuplassa, vain olemme.

Tunnen miten hevosen keho alkaa käydä rauhallisemmin, vaikka hänen täytyy välillä tarkistaa tilannetta, tulee hän ikään kuin tankkaamaan rauhaa välillä, uskaltaa olla rennommin, uskaltaa olla odottamatta, että tulisi jotain muuta kuin tätä, hengitystä. Sisään ja ulos.

Rintakehä ja -kori haluaisi lisää tilaa ja sitä tuleekin, pikkuhiljaa. Tunnen myös miten lanneselkä hakee omaa paikkaansa, kaikki saa tapahtua tai olla tapahtumatta. Vain olemisella, hengittämisellä on väliä. Sisään ja ulos.

Tunnen kiitollisuutta siitä, että saan jakaa tämän hetken hevosystäväni kanssa, että hän uskaltaa päästää irti ja vain olla. Ja olla siinä, pää minun pääni vieressä, ihan kuin siinä olisi juuri se maailman paras paikka olla ja harjoitella omassa kehossa olemista, vain olla ja hengittää.

Kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *