Pinnan alla

Juuri pinnan alla, niin, että kuitenkin heijastus tai kuvajainen näkyy. Niin kuin se olisi takana kulkeva varjo, jonka edellä olet, mutta tiedostat sen olemassaolon jokainen hetki. Kuin sumu, joka kätkee sisälleen jotain, josta et oikein kunnolla saa kiinni, mutta tiedät, että se on siellä.

Me luulemme, että kun emme ajattele jotain asiaa, niin se unohtuu ja häviää. Niin kuin aivoissamme olisi off-nappula, jonka voisi koska vain kytkeä pois päältä. Se voi asia voi olla mikä tahansa, tunne tai muisto, tai jotain muuta. Ehkä se on joku ajatus, joka piinaa sinua ajoittain, joku asia, jolle pitäisi tehdä jotain, mutta on helpompaa vain haudata se, pitää se pinnan alla.

Pinnan alla olevat asiat eivät ole ”poissa silmistä poissa mielistä”. Ne kuluttavat energiaamme jokainen hetki. Se voi tuntua jatkuvana kaipuuna jonnekin, se voi olla kuin kivi sisällä, jonka olemassaolon tuntee jatkuvasti, mutta kuitenkaan siitä ei kunnolla kiinni. Jäytääkö joku mieltäsi? Pinnan alla olevat asiat tuntuvat kehossamme ja sielussamme, vaikka mielemme kuinka yrittää niitä sinne sumuverhon taa piilottaa.

En tiedä ymmärrämmekö itsekään miten nuo kuvajaiset pinnan alla meitä syövät, miten ne vaikuttavat mielentilaamme ja hyvinvointiimmee.

Ehkä kuvajainen voi sieltä kaukaakin katsottuna tuntua niin vaikealta, että emme kertakaikkiaan uskalla päästää sitä yhtään lähemmäs, toivomme vain, että joskus se loppuu ja häviää. Harvoinhan nii käy.

Sielusi voi yrittää kuiskata tai huutaa sinulle noista kuvajaisista, kaikesta siitä kauniista ja rumasta mikä siellä sumuverhon takana piileskelee. Se yrittää kertoa sinulle, miten kaikki ei ole aina valkoista ja valoa, kauneutta ja viisautta löytää niin usein sieltä pimeyden ja synkkyyden polulta. Siltä polulta, jonka pimeys ja synkkyys muuttuvat valoksi, kun vain annat niille mahdollisuudeen. Kun vain annat itsellesi, sielullesi, mahdollisuuden olla ja loistaa kaikkien niiden pinnan olevien asioiden vuoksi tai niistä huolimatta.

Yksi kuvajainen kerrallaan, askel askeleelta. Pelko on tunteena terve, mutta mitä jos hieman kurkistat sen taakse. Onko pinnan alla jotain sellaista, jonka voisit päästää päivänvaloon ja päästää irti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *